Miről szól a marketing?

A marketing lényege a márkaépítés. Bármi, amit teszel, kommunikálsz a termékedről vagy cégedről, az márkaépítés. Márkát építesz, amikor kiszolgálsz egy elégedett vevőt, amikor küldesz egy emailt, amikor hirdetéseket készítesz, de márkát építesz akkor is, ha éppen egyiket sem teszed. A kérdés csak az, hogy hova szeretnéd eljuttatni a Te márkádat? Mit gondoljanak az emberek a márkádról?

Mi a marketing célja?

A marketing célja, hogy egy vállalkozásról a megfelelő üzenetet a megfelelő célközönségnek befogadható formában sugározza ki. Ezen áll vagy bukik egy vállalkozás sikere, és ez nem a hirdetési összegek nagyságától függ (például rengeteg üzlet csak szájról szájra terjed), hanem a tudatos márkaépítéstől.

Akárcsak az embernél, itt is az önismerettel kezdődik az egész: ha tudjuk kik vagyunk, milyen értéket állítunk elő, és az kinek nyújt valódi megoldást, már fél sikerünk van. Innentől kezdve csak meg kell találnunk a megfelelő kommunikációt, csatornákat, eszközöket és kiépíteni a folyamatos marketing rendszereket…

Mi a márkaépítés lényege?

A márkaépítés a pozicionálással kezdődik, vagyis hogy elhelyezd a céged, terméked az emberek fejében. Egy ismert fogalomhoz kell csatolni magad, úgy hogy mégis mondj valami újat. Ahogy kedvenc marketing szakemberem,  Al Ries tanítja: minden márkának két névre van szüksége: egy jó márkanévre és egy kategória névre.

Az emberek vásárlói létrákban, termékkategóriákban gondolkodnak, és mindenhol az nyer, aki a létra első fokán áll. Üditőital: Coca-Cola, energiaital: Red Bull, innovatív műszaki cikkek: Apple. Ezért minden márkának egy új kategóriát kell képviselnie, vagy egy meglévő kategóriát egy új szemszögből megközelíteni, pl. a Google. Mikor elkezdték, már voltak óriási keresőcégek, de ők tudták, hogy az övék releváns találatot ad, nemcsak vaktában lövöldözik…

Marketing szolgáltatásaim

Szorosan kapcsolódó szolgáltatásaim

Kapcsolódó cikkek

Kezdhetjük a munkát?

Írd meg, hol tartasz most, és hogy miben kéred a segítségünk. 24 órán belül felkeresünk telefonon (vagy emailben), majd egyeztetünk egy személyes vagy skype beszélgetést, ahol kiderül hogyan tudunk sikeresen együttműködni.

Adatait bizalmasan kezelem. Sosem adom ki harmadik fél számára, kizárólag a gördülékeny kommunikációhoz szükségesek.

Zoli